Gündem

CRYTEK maaşları bile ödeyemez durumda mı?

Uluslararası oyun dünyasında CRYSİS oyunu ile gururumuz olan CRYTEK hakkında maaşların dahi ödenemediğine dair dedikodular durulmuyor. Bu söylentiler çalışanların yakın çevresinden yayılırken 3 aydır maaşların ödenemediği yönünde olsa da durumun çok daha kötü olduğuna dair bir mesaj yayımlandı.

Cevat, Avni ve Faruk Yerli kardeşler tarafından 1999 yılında kurulan oyun şirketi olan CRYTEK’ te aslında işler en başlarda çok iyi gidiyordu. Uzun zamandır başarılı bir oyun piyasaya süremeyen CRYTEK hakkında uzun süredir mali zorluk içerisinde oldukları hatta iflas açıklamayı düşündükleri hakkında dedikodular dolaşıyordu.




CRYTEK hakkında bu söylentilerin yeniden gündeme gelmesinin nedeni ise, CRYTEK çalışanı olduğunu iddia eden biri tarafından dünyaca ünlü paylaşım sitesi imgur.com üzerinden “son çarem” diye nitelendirdiği yardım çağrısını yapması oldu.

Ben ve diğer çalışanlara CRYTEK 6 aydır maaşlarımızı ödemiyor. Yardım!

olarak çevrilebilecek olan bir başlık altında açıklama yapan çalışanın yazdıklarına buradan ulaşabilirsiniz.

Söylentiler bu denli artınca Yerli Kardeşler ortak bir açıklama yaparak sorunun çözüldüğünü ve kısa bir süre içerisinde çalışanların hesaplarına aktarım yapılacağını belirttiler. Bunun yanısıra Cevat Yerli’ nin uzun zamandır şirkete dahi uğramadığı da söylentiler arasında.

Oyun dünyasındaki gururumuz olan CRYSİS’ in yaratıcıları umarım yakın zamanda doğru bir oyun ile piyasaya geri dönmeyi planlıyorlardır.

Etiketler

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı