Gündem

Resmi işlemlerde evrak bürokrasisi kalkıyor.

Yaşı yetişmiş olanların çokça yaşadığı bir durumdur gereksiz bürokratik kağıtları alt kattaki şefe, şeften üst kattaki müdür yardımcısına oradan giriş katında bulunan evrak kayıt memuruna gidip imza-onay işlemleri.

Tabii ki burada bitmezdi, evrak kayıttan sonra o evrağı tekrar ilgili birime götürmek de vatandaşın asli görevlerindendi. Merdivenlerde bir aşağı bir yukarı koşuşturan onlarca insanla karşılaşabilirdiniz o dönemki ismiyle “devlet dairelerinde”…

Teknolojinin nimetlerinden faydalandıkça, bürokratik işlemlerde de alt yapı hazırlıkları tamamlandı ve Temmuz 2020 tarihinden itibaren resmi kurum yazışmaları vb tüm işlemler online olarak internet üzerinden yapılacak.

Hazırlanan belgeler, doğrulama kodu, dijital imza ve kare kod ile doğrulanacak. Bu uygulama resmi gazetede yayınlandı ve 1 Temmuz 2020 tarihi itibari ile kullanılacağı belirtildi.

İnternet üzerinden yapılacak olan resmi yazışma işlemlerinde bir istisna mevcut. Bu da “GİZLİ” ve “ÇOK GİZLİ” statüsü olan belgeler için geçerli.

Etiketler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı