Diğer HaberlerTehlikeli Sular

Kemal Kılıçdaroğlu’ ndan 33 Kurşun 2011 yorumu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sınır hattında 35 kişinin öldürülmesi konusunda, “Bu olayın çok sağlıklı soruşturulması, sorumluların cezalandırılması, kamuoyunun bilgilendirilmesi gerekiyor. O zaman bu tür hatalar tekrarlanmaz, eğer hataysa tabii”

Basın kuruluşlarının Ankara temsilcilerini dün kahvaltıda ağırlayan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
“Genelkurmay açıklamasında ‘İstihbarat aldık’ diyor. Merak ediyorum nereden aldınız bu istihbaratı? Bu olay 33 kurşun olarak telakki edilebilir. 33 kurşunun 2011 versiyonudur bu. Orada da kaçakçılar öldürülmüştü burada da. Orada silah bulunuyordu, burada uçakla.

(Genelkurmay Başkanı ve Hava Kuvvetleri Komutanı’na istifa çağrısı konusunda)

Bu istihbaratı kim verdi? ‘Şurada teröristler var, bombalayın’ dendiyse onlar da görevlerini yapmaktadır. Önce bu istihbaratı vereni bulmak lazım. Sınırlı sayıda, belli kaynaktan bilginin gittiği söyleniyor. Hava kuvvetlerinin tek başına hareket etmesi gibi bir yaklaşım demokrasilerde olmaz. TSK bağımsız bir ülke değil ki. Bizim muhatabımız siyasetçilerdir, devletin kurumlarını niye hedef alalım?

Siyasal sorumlu o hatayı kabul etmelidir. İstihbarat tek elde toplandıysa onun kime bağlı olduğu bellidir. Hükümet sorumluluktan kaçamaz. İçişleri Bakanı, Savunma Bakanı istifa eder mi, tam tersi koltuklarına daha çok yapışırlar. Türkiye’de olumsuzluk arttıkça bakanların koltuklarında oturma süresi artıyor. Şiirler terör üretirmiş, resimle, tuvalle terör yaparmış. Nasıl bir bakandır? Mussolini, Hitler bile böyle düşünmemiştir. Bana çağdaş bir ülke gösterin bunu söyleyen bir bakan 2 saat o koltukta oturabilir mi?

Etiketler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı