Tehlikeli Sular

Elebaşı bitirin dedi, pkk yandaşları açlık grevini bitirdi

Bölücü teröristlerin ele başı olan ve uzun zamandır İmralı adasında tatil yapan bölücübaşı açlık grevlerini bitirin deyince, pkklılar açlık grevlerini bıraktılar.

Cezaevlerinde 68 gündür devam eden açlık grevi eylemlerinde sona gelindi. İmralı’nın, ‘bitirin’ çağrısı üzerine dün ilk aşamada 520 kişi açlık grevini bıraktı. Bugün de tüm cezaevlerinde açlık grevlerinin sona erdiği açıklaması geldi.

Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan, İmralı Adası’na giderek Abdullah Öcalan’la bir görüşme yaptı. Görüşmede Öcalan’ın ‘cezaevlerindeki açlık grevlerinin bitirilmesini’ne yönelik çağrı yaptığı öğrenildi.

Öcalan’ın bu çağrısının açıklanmasının ardından ilk sevindirici haber İzmir’den geldi. Buca 1 ve 2 No’lu cezaevleriyle Aliağa Şakran Cezaevi’ndeki tutuklu ve hükümlülerin açlık grevine son verdikleri bildirildi.

Kararın ardından İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin cezaevlerine girerek, sağlık kontrolüne başladıkları belirtildi.

Bugün de tüm cezaevlerinde açlık grevi eylemlerinin sona erdiği açıklandı.

‘HASTANE SEVKLERİ DE YAPILACAK’
BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, bu sabah cezaevlerinde açlık grevinde bulunanlarla görüştüklerini belirterek, ”Bu saat itibariyle eylemlerini sonlandırdılar. Sağlık ekipleri çalışmalarına başladı. İlk muayenelerinden sonra hastane sevkleri de yapılacak” dedi.

DEMİRTAŞ: ÇAĞRIYI DESTEKLİYORUZ
Öcalan’ın çağrısıyla ilgili BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yaptı. Çağrıyı desteklediklerini ifade eden Demirtaş, şunları kaydetti:

“Sayın Öcalan’ın yaptığı çağrı çok önemlidir. Kardeşinin İmralı adasına gidişi bizim desteğimizle gerçekleşmiştir. Bu gelişmenin tecridin tümden kalkmasına vesile olmasını diliyoruz. Bizler de bu çağrıları destekliyoruz. Tutsakların da yeni bir değerlendirme yaparak çağrıları dikkate almalarını umut ediyoruz.”

TUĞLUK: ÇAĞRIYI DİKKATE ALACAKLAR
Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk ise Öcalan’ın çağrısını tutuklulara ilettiklerini ve tutukluların çağrıya olumlu yaklaştıklarını söyledi.

Tuğluk, “Bunu dikkate alacaklarını bize belirttiler, şu aşama itibariyle ifade eceğimiz şeyler bu. Biz de açlık grevlerinin ölüm olmadan sonlanacağı için mutluyuz. Mesajın sayın Öcalan’dan gelmesi nedeniyle tutuklular bunu dikkate alacaktır. Cezaevlerindeki açlık grevleri biterse biz de destek amacıyla yaptığımız eylemlere son vereceğimizi söylemiştik. Açlık grevleri bu akşam itibariyle bitmiş değil, yarın değerlendirme sonucu açıklanacak” diye konuştu.

İLK SİNYAL HÜKÜMETTEN
Aslında açlık grevlerinin biteceği sinyali ise öncesinde hükümetten gelmişti.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, dün katıldığı bir televizyon yayınında konuya değinmiş ve “”Her an bittiğini duyurabilecek noktaya geldik” diye konuşmuştu.

Başbakan Erdoğan ise Mısır gezisi öncesi yaptığı açıklamada “Şantaja kimsenin çanak tutmaması gerekir, biz cezaevinde kimsenin ölmesine izin vermeyiz” demişti.’

Etiketler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı