Tehlikeli Sular

Bingöl’de izinden dönen askerlere roketatarlı saldırı 10 şehit (şimdilik)

  BİNGÖL – Bingöl-Muş karayolunun 16. kilometresinde seyir halinde olan askeri konvoy, Kardeşler köyü mevkisinde teröristlerin roketatarlı saldırısına uğradı.

 

 

 

 

Öğle saatlerinde gerçekleştirilen saldırıda 8 asker şehit oldu, 62 asker de yaralandı.  Saldırının ardından meydana gelen patlamada, konvoyda bulunan bir minibüs de yandı. Yaralılardan Bingöl Devlet Hastanesi ile Solhan ve Muş Devlet Hastanelerine kaldırıldı. Yaralılardan 7’sinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Yaralılardan 5’i hava helikopterleriyle Elazığ, Erzurum ve Malatya’daki hastanelere sevk edildi. Öte yandan, hastanedeki yaralılar için Bingöl Belediyesi’nin hoparlörlerinden kan ihtiyacı anonsu yapıldı. Kızılay da yaralı sayısının fazla olması nedeniyle bir kan aracını bölgeye gönderdi.

 

ŞÜPHELİ ARAÇ ARANIYOR
Bu arada, terörist saldırının ardından bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı. Saldırıyı gerçekleştiren teröristlere ait olduğu iddia edilen bir aracın Diyarbakır yönüne kaçtığı bildirildi. Polis telsizlerinden yapılan anonslarda, söz konusu aracın içinde bulunan 3 teröristte çok sayıda silah ve patlayıcı madde bulunduğu belirtildi.

 

VALİ GÜVENÇER: UMARIM ŞEHİT SAYISI ARTMAZ


Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, şehit sayısının artmamasını umduğunu söyledi. Vali Güvençer, “1993 yılında yaşadığımız menfur hadise gibi yine lanetli örgüt, çirkin yüzünü gösterdi. Sivil ve silahsız kardeşlerimize böyle bir hain pusu kurdu” dedi.
SİVİL VE SİLAHSIZLARDI


Saldırının hedefi olan 15 araçlık konvoyun, Elazığ’dan Muş yönüne doğru gittiği açıklandı. 200 askerin bulunduğu konvoydaki araçlardan 10’unun zırhlı, 5’inin ise otobüs olduğu belirtildi. Konvoyda jammerların da bulunduğu bildirildi. Uzun araç konvoyunda yer alan askerlerin çoğunun izinli ve görevden dönen askerler olduğu ifade edildi. Saldırının gerçekleştirildiği otobüste bulunan askerlerin sivil giyimli ve silahsız olduğu öğrenildi.

 

GÜNDÜZ VAKTİ ROKETATAR


Genellikle mayınla pusu kuran PKK’lıların, bu kez roketatarla -hem de gündüz vakti- saldırı düzenlemesi dikkat çekti.

 

Etiketler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı