Teknoloji

Merkez Bankası EFT krizi ile ilgili açıklama geldi.

Merkez Bankası sonunda iki gün önce yapması gereken açıklamayı yaptı.

Hiç kimsenin mağdur edilmeyeceğini belirten açıklamanın neden bu kadar bekledikten sonra yapıldığı konusunda ise herhangi bir açıklama bulunmuyor.

Açıklama detayları yazının devamında…

 

Merkez Bankası’nın sisteminin çökmesiyle Türk bankacılık sistemi genelinde gerçekleşen günlük ortalama 900 milyon TL para transferi trafiği dün aksamış oldu. Konuyla ilgili Merkez Bankası bankalara gereken bildirimleri yaparken gereken teknik çalışmanın sürdürüldüğünü bildirildi. Fakat meydana gelen teknik arıza dün mesai saatleri içerisinde giderilemeyince birçok vatandaş mağdur oldu.

Arıza nedeniyle maaşlarını alamayan vatandaşlar haftasonunu maaşlarını alamadan ceplerindeki para geçirmek zorunda kalacaklar.

Ayrıca kira, kredi, kredi kartı ödemesi gibi benzeri para transferleri de gerçekleşmediği için vatandaşlar faiz ödeyecekleri endişesine kapadılar. Bu konuyla ilgili de rahatlatan açıklama BKM Genel Müdürü Sertaç Özinal’dan geldi.

Ödemesini zamanında yapan hiçbir kart kullanıcısının mağdur olmayacağını belirten Özinal açıklamasında şöyle dedi: “En son örneği deprem zamanında yaşanmıştı ve EFT’lerde benzer bir gecikme olmuştu.  Ancak Merkez Bankası geriye dönük işlemleri yapmış ve hiçbir cezai işlem olmamıştı. Çünkü EFT saatleri içinde yapılan hiçbir işlemden tüketiciler mağdur olmaz. Dün 110 milyon liralık banka ve kredi kartı ödemesi için EFT emri verildi. Normal koşullarda EFT işlemleri yapılırken, bankaların aldıkları talimatlar önce Merkez Bankası’na iletiliyor ve para transferi bu işlemin ardından gerçekleştiriliyor.

 

Demişler Sayın ÖZİNAL aracılığı ile Merkez Bankası Yetkilileri. Aradaki detayları atlamadan, detayları irdeleyerek okuduğunuzda, ortada işletilen paranın önemini daha da kavrayacağınıza eminiz…

Etiketler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı