Diğer Haberler

İlaçta fayda/maliyet sorunsalı

Gazeteci Sefer LEVENT, Türkiye’ nin  en büyük ilaç şirketinin Başkanı Nezih Barut ile yaptığı röportajda çok çarpıcı konulara değinmiş. Türkiye’ de ilaçların etken maddelerinin etkinliklerini tartışalım diyen Nezih Barut bundan sonraki süreçte hükümetle pek de iyi anlaşamayacak gibi görünüyor.

 

 

Bunlar artık izin alınan kalitede ürünler değil, etkisini tartışalım

diyerek, aslında tüm konuşmayı ve bu sorunsalı özetlemiş oluyor Nezih Barut. Ama satır aralarında çok dikkat edilmesi gereken farklı detaylar var.

Kamuya ilacı 2009’dan bu yana 1.9595 Euro/TL üzerinden satıyoruz. Ama kur 2.72 Euro/TL civarı. Farkı, ilaç sanayi sübvanse ediyor. Bu nedenle bazı firmalar düşük kalite hammadde alıyor. Türkiye’de ilaç kalitesi düşüyor, problemli ilaç sayısı artıyor. İlaç sektöründe denetim artmalı. Firmalar arasında ciddi kalite farklılıkları oluştu.

cümlelerinin satır aralarındaki detaylar, artık Doktorumuzun bize yazdığı ilaç aynı etkinlikte değil. Yani ilacın maliyeti, faydasının önüne geçti. Bu durumda her ticarethane gibi, ilaç firmaları da bir süre direndikten sonra, o maliyete yenilmemek için maliyetleri düşürücü önlemler almak zorunda kaldılar.

Sanıyorum, bu önemli röportajı bu kadar böldüğüm yeter. Röportajın tamamını okumak için tıklayınız…

 

 

 

Etiketler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı